ناشناس ( تحصیلات : فوق لیسانس ، 34 ساله )

درود به شما.
عرض شود بنده چند روز پیش مرد 45 ساله و البته مجردی رو دیدم و باهاش صحبت کردم.

از ایشان پرسیدم که چرا در این سن و سال هنوز مجردی؟
آن شخص در جواب گفت:
من با اینکه بسیار مذهبی هستم اما تحت هیچ شرایطی علاقه ای به ازدواج دائم و داشتن فرزند ندارم.
واسه همین هر از مدتی یه خانم رو صیغه میکنم و اینجوری هم به گناه نمیفتم و هم با روحیاتم سازگاره.
ضمنا ایشون گفت: اصلا فرد تنوع طلب و هوسرانی نیستم، فقط هر از گاهی، جهت ارضای نیاز جنسی و الوده نشدن به گناه زنا، صیغه موقت کوتاه مدت دارم.

حالا یه سوال:
از نظر شما رفتار اون مرد، ایراد شرعی نداره؟ پاسخ اسلام به این مورد چیه؟
لطفا از بیان فواید ازدواج دائم و موارد اینچینی صرفه نظر نمایید و فقط پاسخ سوال طرح شده رو خیلی خلاصه بیان بفرمایید.

با تشکر از توجه و پاسخگویی شما.
التماس دعای سفارشی


مشاور (محمد علی رضایی)

با سلام واحترام
پرسشگر گرامی:
حتما باید دقت کنید، مسأله ازدواج موقت باید به گونه ای باشد که به زندگی آینده و جایگاه اجتماعی انسان آسیب نزند، لذا انجام چنین کاری باید در ارتباط با خانم هایی باشد که مراحلی از زندگی زناشویی را طی کرده اند و با ازدواج موقت آینده آنان به خطر نمی افتد اما برای حضرت عالی به عنوان یک جوان بسیار آسیب زاست و زندگی آتی شما را با خسران مواجه می سازد . ازدواج موقت کسانی که تجربه ی ازدواج قبلی دارند و الان از نظر غریزی تحت فشار هستند با چنین خانم هایی اشکال ندارد. ازدواج موقت با دختران جوانی که امید به تشکیل زندگی و کانون گرم خانواده سالم و صمیمی دارند نیز درست نیست چون او را از زندگی اصلی باز می دارد .
علاوه بر این که ترویج بحث ازدواج موقت در جامعه گذشته از این که آمار ازدواج دایم را چه بسا پایین بیاورد. بیشتر دست آویز مردان زن دار و سست شدن بنیان خانواده ها می شود تا جوانان مجردی که تحت فشار غریزی هستند، زیرا بیشتر مردان متأهل و کسانی که سنی از آنها گذشته هستند که دارای امکانات و پول و پیگیری این گونه امور می شوند.
دوست گرامى اگر چه ازدواج موقت شرعى بوده و حرام نیست، لیکن در جامعه ما به دلایل فراوانى رواج ندارد. بنابراین نظر کارشناسی ما این است که سعى کنید ازدواج دائم داشته باشید. البته امکان دارد بگویید شرایط آن را ندارید. ولی تجربه ثابت کرده اگر توقعات را پایین آوردیم می توان شخصى را انتخاب کرد که شرایط شما را درک کند و چند مدتى به صورت نامزد رسمى و شرعى باشید و از یکدیگر لذت ببرید و بعد که شرایط مهیا شد رسما زندگى مشترک را آغاز کنید.
به دلیل این که صیغه در کشور ما جایگاهى ندارد معمولاً افرادى که این عمل را انجام دهند به نوعى مورد سرزنش واقع مى‏شوند و موقعیت های ایده آل را برای ازداوج دائم از بین می برد بنابراین اگر خودتان در آینده بخواهید ازدواج دائم داشته باشید با فردی که قبلا تجربه ازدواج موقت داشته است چه نگرشی خواهید داشت؟ آیا به عنوان یک نقص براى وی مطرح نمی کنید!
افرادى که در دوران جوانی اقدام به ازدواج موقت می کنند معمولاً به امید ازدواج دائم این کار را انجام مى ‏دهند و عمدتا مشکل‏ ساز مى‏ شوند. مثلاً بعد از ازدواج با شما انتظار دارند مانند ازدواج دائم شما او را رسما به اقوامتان معرفى کنید یا مى‏ خواهند بچه ‏دار شوند و... که این هاخود مشکلات عدیده‏ اى به وجود مى ‏آورد و افرادی هم که به چنین امیدی نیستند مشکلات دیگری نظیر مخفی بودن و دلهره برملا شدن و... را به دنبال دارد، یا خدای نکرده افتادن در دام بعضی خانم های شیاد.
در ضمن همان مقدار پولى که باید هزینه ازدواج موقت کنید مى‏توانید به عنوان مقدمات اولیه نامزدى استفاده کنید واز مشکلات بعدى در امان باشید. باز هم تأکید مى ‏کنم ازدواج موقت از نظر عرف پسندیده نیست ولى در شرع مطرح شده؛ به هر حال موقعیت کنونى جامعه را باید مد نظر گرفت.
موفق و پیروز باشید.